Hopp til hovedinnholdet

Vil flytte til Oslo og ta VGS

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 19 år, som bor i Bergen. Jeg er fortsatt en vgs elev som går på 2.året, men jeg ønsker å flytte til Oslo til neste år. Det det som er problemet er at jeg Jobber ikke, jeg bor med foreldrene mine derfor vet jeg ikke hva jeg bør gjøre før jeg skal flytte og jeg vet heller ikke hvem jeg kan kontakte for å få hjelp/råd. Bør jeg finne meg en jobb først i Oslo.... også begynne med å planlegge alt dette her? Også lurer jeg på om det er mulig å få byttet skole med en gang jeg flytter, eller må jeg vente til dette skoleåret blir ferdig, altså til sommeren ( men da går søknadsfristen ut 1.mars. Jeg vil ikke vente et helt år for å ta påbygg). -----????????..............Håper jeg får gode råd og svar fra dere.

SVAR

Besvart 04.11.2019 13:59:50
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Søker du jobb for første gang?

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

 

Les mer
attach_file

Skal du flytte til et annet fylke og lurer på om du har rett til skoleplass?

Din rett til å gå på videregående skole er knyttet til hjemfylket ditt. Hvis du skal flytte i løpet av videregående, er det viktig at du sjekker hvilke rettigheter du har.

 

Les mer
attach_file

Borteboerstipend på videregående

Må du flytte hjemmefra for å gå på videregående? Da kan du ha rett til borteboerstipend fra Lånekassen.

 

Les mer
attach_file

Tjen penger på småjobber

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Slik finner du ledige jobber

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

 

Les mer
account_circle