Hopp til hovedinnholdet

Psykisk helse og vgs

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en jente på 17 år med generalisert angst, jeg har gått 1 året på helse og oppvekst, men etter 1 året begynte jeg som lærekandidat. Og har et 3 årig løp med fulltidsjobb. Jeg vil gjerne få tatt fagbrevet. Og lurer derfor på om jeg kan bli praksiskandidat etter de 3 årene. Det er vist 5 år med fulltidsjobb som trengs for og være praksiskandidat. Trekkes det vekk noen år siden jeg jobber 3 år fulltid? Hva er prosessen med praksiskandidat. Skal evt bli det da jeg er rundt 20 år. Dette er den eneste veien siden jeg sliter sånn psykisk osv. Trives i jobb, jobber med eldre med demens. det er slitsomt men fint, bedre enn skole

SVAR

Besvart 06.01.2020 10:29:39
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Gode vaner for en sunn hverdag

Her gir vi deg enkle tips om trening og matvaner som gjør hverdagen din sunnere. Det kreves verken spesiell diett eller fancy treningsformer.

 

Les mer
attach_file

Over 18 med psykiske problemer?

Det er hjelp å få ved psykiske problemer. Kontakt skolehelsetjenesten, Helsestasjon for ungdom, fastlegen eller Psykisk helsetjeneste i kommunen. De kan gi deg samtalehjelp og/eller henvise deg til DPS eller annen psykolog.

 

Les mer
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
account_circle