Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta fagbrev selv om jeg er ferdig på VGS?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 20 år. Jeg hadde studiespesialisering på da jeg gikk på videregående skole. akkurat nå så har funnet ut at jeg har lyst å bli helsefagarbeider etter å ha jobbet på et bofelleskap i ca 1 år. Jeg lurte på om det mulig for meg å søke om lærlingplass uten ungdomsrett? hvilken type måter kan jeg søke for å bli lærling? Kan jeg kontakte en bedrift uten å søke via Viggo.no ? Også har jeg hørt at man må ha bestått alle Teoretiske fellesfagene fra videregående for å gå opp til fag-/svenneprøven. Jeg har bestått i alle fagene bortsett fra matte eksamen i 2p vil det da si at jeg ikke kan ta den prøven? Vil det da skape noen problemer for meg da jeg skal søke lærlingplass?

SVAR

Besvart 17.02.2020 12:35:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

 

Les mer
account_circle