Hopp til hovedinnholdet

Står mellom to valg på VGS

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg er en gutt på 15 år som skal søke inn på videregående skole. Det er to linjer jeg står fast mellom som er studiespesialisering eller forskerlinja. Jeg er en person som får høye karakterer i matte og naturfag. Det første året får jeg et programfag: Teknologi og forskningslære. Deretter kan jeg velge programfag selv på vg2 og vg3. Jeg er litt usikker på om jeg bør velge forskerlinja ettersom ekstrafaget fyller ut fritimene (Jeg får 4 ekstratimer i uka). I tillegg kan det bli hektisk med et ekstrafag å fokusere på. Fordelen med å ta ekstrafaget er at jeg kan velge å droppe et programfag på vg3 om jeg ønsker det. Ulempen er dersom programfaget ikke er nyttig for studiene jeg ønsker og at jeg må velge 3 programfag akkurat som alle andre. Hvis jeg velger vanlig studiespesialisering kan jeg velge akkurat de programfagene som kreves for bestemte studier. Akkurat nå er jeg usikker på hvilke studier jeg vil studere, men blir i hvert fall noe med realfag.

SVAR

Besvart 01.03.2020 10:58:01
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

 

Les mer
account_circle