Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å kun ta opp eksamen som privatist, men ikke standpunkt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Leste et svar her om privatisteksamen, og ble litt forvirret. Hvis jeg tar opp en skriftlig eksamen som jeg fikk 2 på, og får 3 på den privatisteksamenen feks. Er det sånn at jeg får 3 i standpunkt også, hvis jeg beholder den karakteren? For jeg har 4 i standpunkt, men fikk 2 på eksamen, så det er bare eksamenskarakteren jeg vil endre på. Går det an? Og det har vel ikke noe å si for muntlig karakteren, hvis jeg bare tar opp skriftlig eksamen? Det ble sånn med både engelsk og norsk eksamen på VG 3, da jeg ikke hadde det så bra.. Så jeg ønsker å ta opp begge da, men bare hvis eksamenskarakteren ikke kan trekke ned standpunkt. For jeg er så redd jeg får 3, for det er jo bedre enn eksamenskarakteren jeg fikk, men verre enn standpunktkarakteren. Lurer på hva som skjer da.

SVAR

Besvart 24.06.2020 16:25:05
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Privatist - hvordan lære pensum før eksamen?

Som privatist har du ikke krav på undervisning i faget. Likevel finnes det flere privatskoler du kan betale for undervisning, eller du kan velge å lese selv.

 

Les mer
account_circle