Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta fag som privatist etter VGS?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har nylig begynt på mitt 3. og siste år på videregående, og har begynt å tvile litt på hva jeg skal etter videregående. Hittil så har planen vært å søke videre på en høyere utdanning i et eller annet, men har funnet ut at snittet mitt ikke blir særlig høyt med mindre jeg klarer å forbedre et par karakterer i løpet av skoleåret. Jeg lurer derfor på om det er muligheter for at jeg kan velge å ta fagene norsk og engelsk som privatist etter videregående? På videregående går jeg musikklinja og har heller ikke muligheter for å studere verken rettslære eller realfag, og kunne også tenkt meg fagene biologi (naturfag er ett av de beste fagene mine) og rettslære. Lurer da også på om det er mulighet for at jeg kan studere de to som privatist også? Håper på svar! Hilsen jente, 18 år.

SVAR

Besvart 25.08.2020 10:41:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Er karakterene mine gode nok til å komme inn på vgs?

Hvor gode karakterer du må ha for å komme inn på førsteønsket ditt varierer fra år til år, og fra skole til skole. Fjorårets poenggrense kan gi en pekepinn på om du kommer inn.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole? Vil du forbedre karakterene dine? Da kan du ta eksamen i fagene som privatist.

 

Les mer
attach_file

Slik finner du informasjon om utdanning

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

 

Les mer
account_circle