Hopp til hovedinnholdet

Fritak fra vurdering i sidemål

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg lurte på om jeg kan klage på skolen min for å ikke ta hensyn eller hjelpe meg. Jeg har gitt dem gode grunner for å få fritak, som legeerklæring på at jeg har konsentrasjonsvansker, går på en annen skole for å lære meg mitt morsmål(skal ta morsmåls eksamen alle 3 nivåer), jeg sliter allerede med skole spesielt i korona tidene og må lære meg selv.. Og i følge opplæringsloven paragraf 3-19, bokstav a ppgis det at man kan få fritak for vurdering med karakter når man har problemer med å lære bokmål og sidemål når man bl.a. har en dysfunksjon, sykdom eller skade som er dokumentert av en sakkyndig. Som jeg har gitt dem. Bokstav d i paragraf 3-19 sier også noe om at man kan bli fritatt fra vurdering i skriftlig sidemål når man har gått i utenlandsk skole i Norge som er godkjent for å ikke gi vurdering med karakter i sidemål. Som jeg går på. Og forsatt gir meg ikke. Og sa noe med opplæringsloven paragraf 2.8. Kan jeg klage på dem og hvordan?

SVAR

Besvart 26.01.2021 11:18:29
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Føler du deg urettferdig behandlet på skolen?

Blir du ikke sett i timene? Får du dårligere karakterer eller flere anmerkninger enn du synes du fortjener? Her er en oversikt over hva du kan gjøre for å løse problemet.

 

Les mer
attach_file

Reglene for fritak fra fag og vurdering

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

 

Les mer
account_circle