Hopp til hovedinnholdet

Trenger råd om å flytte, skaffe jobb og virke voksen

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg blir 18 år om noken dager. Jeg tok meg et friår fra Vgs. Dei siste 8 månadene har jeg jobbet 2 på og 2 av som linefisker. Jeg er rastløst. jeg føler jeg bur 3 forskjelige plasser. En på båten, en med foreldrene min og sist men ikke minst med kjæresten min. Jeg kan heller ikkje kalle noen av desse plassene mitt hjem. jeg har mer en nok penger for leige til eg får stipend, rekner med at det går cirka 25 000 kr til leige til samen i 6 månader til skulen begynner. Jeg har tjent alle pengene mine sjølv gjennom hardt arbeid, og har senebetennelse som bevis. Drømmen nå er å vere sjølvstendig. Jeg vet jeg bør vente, men jeg føler at jeg kommer til ødelegger meg selv. Er det så dumt å ikkje vente? jeg vil finne meg en jobb på land, men det viser seg å vere vanskelig når du er ung og nesten ikkje har arbeiserfaringen eg trenger til å jobbe i en mat butikk. Håper jeg kan få noe råd på det om å flytte, få en jobb, og hvordan virke mer selvstendig så folk tar meg mer seriøst. Svar snart

SVAR

Besvart 18.02.2015 19:49:49
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik finner du ledige jobber

På jakt etter jobb? Her er en oversikt over hvordan du kan gå frem for å finne ledige jobber.

 

Les mer
attach_file

Hvordan skrive jobbsøknad?

Hvordan formulerer du en søknad? Hva er viktig å ha med? Ung.no gir deg tips til jobbsøknaden.

 

Les mer
attach_file

Søker du jobb for første gang?

Trenger du en deltidsjobb ved siden av skolen? Eller er du på leting etter sommerjobb? Her er våre tips til deg som søker jobb for første gang.

 

Les mer
attach_file

Friår eller slutte på skolen - husk på dette

Dette må du ordne dersom du vil ta et friår fra videregående skole, bytte utdanningsprogram eller slutte underveis i skoleåret.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Dette må du vite om leiekontrakten din

Kan du skrive leiekontrakt når du er under 18 år? Kan utleier øke husleien når som helst? Her får du svar på noen av de vanligste spørsmålene om å leie bolig.

 

Les mer
attach_file

Hva skjer med studielånet hvis du slutter på studiet?

Å la være å melde ifra om endringer eller å gi feil opplysninger kan føre til at du får for mye i lån og stipend, og Lånekassen vil kreve pengene tilbake. De kan også nekte deg støtte til mer utdanning.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
account_circle