Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke ha en "sittejobb", men kan heller ikke stå

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg er en jente som snart er 16år. Jeg har søkt design på vgs. Har kunnet farge og klippe hår helt siden jeg var 10år og jeg lærte meg fort med sminke, fordi det er noe jeg har stor interesse for. Så jeg tenker at jeg kan bli frisør, det virker som noe for meg. Problemet er at siden jeg har slitt mye med ryggplager fra jeg var 12år, og jeg vet at hvis jeg skal bli frisør så må jeg stå hele dagen og det sliter på ryggen. Har så ekstreme plager med ryggen at jeg noen ganger ikke klarer å sitte engang. Må bare legge meg ned å gråte. Har vært hos leger, fysioterapeuter, massører osv. Ingenting hjelper, og ingen klarer å finne ut hvorfor. Jeg vil ikke jobbe som frisør hvis det gjør ryggen min enda værre, da kommer jeg ikke til å trives. Makeup artist har jeg heller ikke lyst til å bli. Så det jeg lurer på er om det finnes noen lignende yrker som kanskje kan være innenfor min interesse? Jeg vil ikke ha en "sittejobb", men kan heller ikke stå hele dagen. Det må være en mellom ting.

SVAR

Besvart 20.03.2016 18:12:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle