Hopp til hovedinnholdet

Velger folkehøyskole eller utdanning

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 18 år som er veldig usikker på hva jeg skal gjør etter videregående. Jeg har to valg som jeg er ganske sikker på, men det er et utrolig vanskelig valg. Det står om å dra på folkehøyskole eller å ta optiker utdanning. Jeg tenker at jeg trenger et år hvor jeg får drive med det jeg har lyst til uten alt skolepresset, men samtidig er det optiker jeg har lyst til å bli. Jeg ser på optikerutdanning som litt vanskelig, derfor tror jeg ikke at jeg vil klare utdanningen etter et år hvor jeg ikke rører skoleemner, derfor må jeg ta et valg nå hvor jeg velger folkehøyskole eller utdanning. Om Jeg går for folkehøyskolen må jeg finne meg noe annet å studere når jeg er ferdig, pågrunn av jeg rett og slett kommer til å falle av med en gang skoleåret starter. Jeg lurer derfor på om det er noen tips rundt dette? Jeg er veldig frustrert og trenger noen andre syn på situasjonen i forbindelse med hva jeg skal gjøre...

SVAR

Besvart 14.02.2017 11:44:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Et år på folkehøgskole?

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

 

Les mer
account_circle