Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg bruke friåret mitt på?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg fullførte vgs 3 årig studiekompetanse med musikk nå i Juni. Jeg tenkte å ta fri år, nå som jeg skriver er vi rett ved september. Jeg har ikke jobb, men får hver dag en preken om at jeg må skaffe meg jobb så fort som mulig. Men skal det altså være sånn at livet bare handler om å skaffe seg jobb og utdanning? Hvilke mål er det vi jobber mot? Jeg vil gjerne jobbe mot å bli en forfatter og musiker, men jeg vet ikke helt hvor jeg skal starte nå som jeg er ferdig med musikk vgs. Jeg strøk matte 1 år på vgs, men jeg besto matte 2 andre år. Jeg fikk tildelt et brev med "studiekompetanse" da jeg var ferdig, betyr det at jeg besto videregående? Men hovedspørsmålet mitt er hva jeg burde bruke mitt fri år til? Jeg vil bruke tiden min til å jobbe med noe som betyr noe for andre og samtidig blir bemerket. Jeg er ikke på jakt etter mye penger eller et luksuriøst liv.

SVAR

Besvart 29.08.2018 13:38:23
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Endelig et friår - hva skal du finne på?

Skal du ha en pause fra skole og utdanning? Usikker på hva du vil bruke året til? Jobbe, reise, oppleve noe nytt, bli kjent med nye mennesker? Her får du tips til hva friåret kan inneholde.

 

Les mer
account_circle