Hopp til hovedinnholdet

Vil bli ridelærer.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg startet i 9. klasse i høst, og jeg begynner å tenke på hvilken videregående jeg vil gå på. Jeg har ikke bestemt meg enda, men er rimelig bestemt på at jeg vil gå ridelærerutdanningen på norsk hestesenter senere. Men det jeg lurer på er om det er mulig å komme inn på ridelærerutdanningen uten å ha gått naturbruk på videregående? For her jeg bor er det ikke naturbruk, og jeg har lite lyst til å flytte. Nærmeste skole som tilbyr naturbruk ligger 50 min unna med bil. Foreldrene mine vil helst at jeg skal gå studiespesialisering, noe jeg skjønner godt ettersom man har flere valgmuligheter senere i livet om man velger det. Men jeg vil ikke gå studiespesialisering om jeg da ikke har mulighet til å gå ridelærerutdanningen senere! Jeg har søkt rundt, og sjekket det meste, men jeg klarer ikke helt å forstå dette. Og hva betyr egentlig hestefaglig realkompetanse? Heldigvis har jeg fortsatt en god stund på å bestemme meg for dette her...

SVAR

Besvart 29.08.2018 15:12:00
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle