Hopp til hovedinnholdet

Hvilke samfunnfagsbaserte yrker er best betalt?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er elev på VG2 og har samfunns- og økonomiorienterte fag. Dessuten har jeg den enkleste matematikken, 2P. For øyeblikket sikter jeg meg inn på 5.0 i snitt når jeg går ut av vidergående skole. Med dette tatt i betraktning er jeg klar over at jeg har begrensede valgmuligheter når jeg skal velge studie, men er likevel opptatt av å finne noe som passer meg. Først og fremst er det viktig for meg å jobbe innenfor en fagfelt som interesserer meg, men det er jo opp til meg hva jeg liker. Et annet kriterie er at jobben jeg ender opp med etter studiet er godt betalt, og det er her jeg trenger veiledning. Jeg har ikke funnet gode kilder som oppgir studier jeg kan ta med min kompetanse fra vidergående, som fører til godt betalt arbeid. Jeg skulle gjerne visst hvilke samfunnsfagsbaserre yrker som generelt er best betalt. Å velge yrke basert på lønn er generelt en dårlig ide, men det er motiverende å vite at også jeg kan lykkes med bakgrunn i min kompetanse. Mvh Spent VG2 elev

SVAR

Besvart 02.10.2018 14:41:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Slik finner du informasjon om utdanning

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
account_circle