Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg velge? skuespiller eller sykepleier?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Skal jeg følge drømmen eller fornuften når jeg skal ta mitt karrierevalg i februar? drømmen min er å jobbe med teater, helst være skuespiller, jeg har lest meg opp på linjen, og funnet ut at det ideelle er å komme inn på høgskole etterpå. men det høres vanskelig ut, er det det? (har hørt at de bruker å ta inn få elever på høgskoler for å bli skuespiller). Fornuften sier sykepleier. Men jeg har ikke lyst til det. jeg har prøvd å overbevise meg selv gjennom hele ungdomsskolen at det er det jeg vil og skal bli, men jeg har bare sagt det for at folk skal slutte å mase og spørre hva jeg skal bli når jeg blir stor, og fordi alle har sagt at "da er du smart" og "da er du garantert jobb" osv. jeg vet at jeg ikke blir arbeidsledig om jeg velger det, men det er ikke noe jeg har lyst til å jobbe resten av livet mitt med. Hvordan kan alle si at jeg skal følge drømmen min, men samtidig være fornuftig. Hva skal jeg velge? skuespiller eller sykepleier? jeg er så usikker.

SVAR

Besvart 16.10.2018 14:04:52
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Skuespiller – drømmeyrke eller bare fjern drøm?

Drømmer du om å bli skuespiller? Du er ikke alene. Kampen om både studieplasser og jobber er hard, men vi gir deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

 

Les mer
account_circle