Hopp til hovedinnholdet

Bli tannlege/lege uten studiespesialiering?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente som har veldig lyst til å bli tannlege eller lege, men nå har det seg sånn at jeg har tenkt til å velge helse og oppvekstfsg på videregående. Men er veldig usikker på om jeg kan bli tannlege om jeg velger dette. Har hørt at man må ta studiespesialisering for å bli tannlege eller lege. Jeg har virkelig ikke lyst til å ta studiespesalisering fordi jeg vet at det er som å ta unngdomskolen på nytt. Er det sånn at jeg kan utdanne meg tannlege og lege selvom jeg velger helse og oppvekstfsg? Takk for svar på forhånd!

SVAR

Besvart 18.10.2018 15:16:58
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
account_circle