Hopp til hovedinnholdet

Hvordan jeg skal finne ut hva jeg skal gjøre?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg går første året på vgs. Jeg går på en linje som heter barne- og ungdomsarbeider med studiekompetanse. (så jeg går 3 år på skole, og blir ikke lærling, og får studiekompetanse og ikke fagbrev) Men jeg har null peiling på hva jeg vil jobbe som. Alt jeg vet er at jeg hater å bo hjemme hos faren min (han er grei og sånt, men bare veldig sånn at han skal vite absolutt alt jeg gjør og hvem jeg er med og sånt og det er veldig slitsomt) og jeg vet at jeg vil flytte ut med en gang jeg blir 18. Men problemet er at da må jeg ha en jobb, og jeg har ikke peiling på hva jeg vil gjøre, jeg vet ikke en gang om jeg vil jobbe med barn/ungdom for jeg har ganske mye angst for å være med mennesker. Det jeg liker mest av alt å gjøre er å synge/spille gitar og sånt og tegne, men jeg trenger jo en jobb som jeg tjener bra på. Så jeg lurte på om jeg kanskje kunne få noen tips til hvordan jeg skal finne ut hva jeg skal gjøre?

SVAR

Besvart 09.01.2019 12:24:57
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

 

Les mer
account_circle