Hopp til hovedinnholdet

Er ikke så kreativ og vil ikke bli skuespiller, men jobbe i film/TV/teater.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er veldig fascinert av teater, tv-serier og film, og ser for meg at dette er noe jeg kunne trives veldig med jobbe med. Men problemet er at jeg er verken spesielt kreativ eller har veldig behov for å stå på scenen/foran kamera. Vet dere om noen mulige utdanninger/yrker som kunne vært aktuelle for meg? Har veldig lyst til å komme inn i den bransjen på en eller annen måte, men vet ikke helt veien dit. Håper på svar :)

Besvart 14.01.2019 16:02
 

Svar
Hei! Tusen takk for ditt spørsmål. 

Så gøy at du vil jobbe med noe innenfor teater, film eller TV. Det finnes veldig mange forskjellige yrker innenfor denne bransjen. 

Du skriver at du ikke er spesielt kreativ (dette kan læres, men forstår at du kanskje ikke har lyst til å jobbe i kreative yrker) eller har lyst til å stå på scenen eller foran kamera. 

Kanskje produksjon eller administrative yrker er noe for deg? Jeg har listet opp noen yrker og utdannelser under som kanskje kan være interessant for deg.

- Filmprodusent
- Teaterprodusent
Klipper
- Foto 
- Innspillingsleder
- Regi 
- Casting- ansvarlig
- Location manager
- Produksjonsassistent 

Norges teaterhøgskole og Filmskolen tilbyr utdannelse innenfor flere av disse yrkene. Du kan også gå på privatskole, da er blant annet Westerdals aktuelt. 

Har du vurdert å bli skribent/kritiker? Da kan du skrive analyser og anmeldere av teater, film og tv. Mange som jobber med dette har bakgrunn som journalist eller med noe innen film-eller medievitenskap.  

Håper dette svaret var til hjelp. Lykke til! 

Vennlig hilsen 

UngInfo i samarbeid med ung.no 

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Gutt sitter og tenker (colourbox.com)

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hva skal du bli?
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hva skal du bli?