Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli psykolog men pappa liker det ikke

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har en drøm, og det er å bli en psykolog. Jeg er den som alle kan fortelle problemene sine til, og jeg gjør alt jeg kan for å få dem til å bli bedre. Jeg har lest mye om psykologi, og vet mye. Liker skolen og læreren sier jeg er veldig intelligent. Men pappa vil knuse drømmen min. Han sier han vet bedre enn meg, og at jeg har mye potensiell. Han sier jeg må bli gynekolog. NEI det vil jeg ikke bli. Han er kontrollerende, og blir sint når ting ikke går hans vei. Han sier folk ikke trenger psykologer, og at de ikke får like mye lønn som leger. Men det er ikke lønnen jeg bryr meg om; jeg vil gjøre liv som strever bedre. Vi hadde en diskusjon i bilen der jeg kunne føle sinnet hans, men jeg ville gjøre det tydelig for ham at jeg ikke skal bli tråkket på. Han seriøst gjør alt for at jeg skal gjøre som han vil. Jeg vil ikke at det viktigste målet i livet mitt blir ødelagt. Hva kan jeg gjøre for å overbevise ham? Denne drømmen har jeg hatt siden jeg var ni år.

SVAR

Besvart 24.01.2019 10:34:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvilken utdanning og skole velger DU?

Hva teller mest når DU velger skole og utdanning? Sunniva (18): Gode karakterer betyr bare at du har større frihet til å velge det du virkelig vil bli. (Si;D)

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Når er du gammel nok?

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle