Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hvilket yrke jeg vil bli?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg må snart velge linje for vgs., men har null anelse på hva jeg skal velge, og hva jeg skal bli når jeg blir voksen. Jeg vet at det er lov å ombestemme seg osv., men jeg kan IKKE ombestemme meg. Jeg har ganske så bra karakterer i ungdomskolen men strever veldig mye med tålmodighet. Jeg føler at jeg ikke klarer mer snart, samtidig som jeg vil bli ferdig med utdanningen min og få en jobb jeg vil være fornøyd med. Men spørsmålet mitt er: er det noen yrker som kun krever bachelor grad eller slikt for å kunne jobbe. Jeg er åpen for alle slags forslag, men noen yrker jeg har sett litt inn i er fysioterapeut, lærer, politi... Og jeg ser for meg at jeg velger studiespesialisering. Men da vet jeg ikke om realfag er best eller ssø. Hvor mange år tar det å bli fysioterapeut/lærer/politi, hva bør man gjøre, hvilke retninger er best, krever det bachelor/master? Også litt generelt om yrket i seg selv. Jeg tror at hvis jeg har et fast mål vil det være lettere med motivasjon Mvh Stresset Jente

SVAR

Besvart 26.01.2019 20:23:54
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle