Hopp til hovedinnholdet

Hva burde jeg prioritere når jeg skal søke studier?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg skal snart søke på videre studier, men er redd for å gjøre et dumt valg. Har likt ei jente siden midten av andre klasse, men har aldri prøvd på noe. Vi er blitt ganske gode venner, så føler det ville blitt unaturlig. Nå har hun tenkt å søke til et sted, og jeg vurderer å søke til samme sted på grunn av henne. Likevel er det andre universiteter som har studier som jeg heller vil studere, enn studiet jeg vurderer å søke på samme sted som hun skal søke. Jeg føler det er feil å velge studier på grunn av henne, iallfall da jeg ikke har noen anelse på om hun kunne ønske å bli noe mer enn venner. Likevel så har jeg veldig vanskelig for å velge det bort, da jeg virkelig liker henne. Vet dere ikke sitter på noe fasitsvar på det her, men hva burde jeg prioritere?

Besvart 11.02.2019 12:08
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Jeg skjønner at dette er et utrolig vanskelig valg. Å være forelsket kan fort føre til at man tar valg man ikke ville tatt ellers. Dette er jo ikke nødvendigvis negativt, men når det er snakk om noe så stort som å velge studie, er det nok viktig at du ser på helheten:)

Jeg tenker at du først og fremst bør velge ut fra hva du vil studere. Dette er jo en utdanning du skal ha resten av livet, og som kommer til å påvirke hele jobblivet ditt:) Selv om du liker denne jenta utrolig godt, vet du jo ikke hva som kommer til å skje mellom dere, eller om dere faktisk vil bli kjærester fordi dere går på samme universitet.

Du må jo kjenne litt på hva som føles riktig ut for deg, men jeg tror det er mindre sjanse for at du kommer til å angre, hvis du velger det studiet du helst vil gå på. Du vet jo ikke hva du føler for denne jenta senere og det er leit å om du skal angre på at du da ikke valgte det studiet du helst ville. Og husk: det behøver ikke å være negativt at dere går på forskjellige universitet. Dere er jo allerede gode venner og den kontakten klarer dere nok å opprettholde, selv om dere studerer på forskjellige steder. 

Men som sagt: du må nok bare kjenne litt på hva som føles riktig ut for deg. Se på alle momentene og vei de opp mot hverandre. 

Les gjerne gjennom artiklene under!

Masse lykke til:):)

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan velger du riktig utdanning?

Skilt med forskjellige yrker

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

Forelsket i en venn

Gutt og jente (www.colourbox.com)

Er du forelsket i noen du allerede er god venn med? Syntes du det er vanskelig å vite hvordan du skal gå frem, eller er du redd for å ødelegge vennskapet?

Skrevet av ungdomsjournalist Julie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Hva skal du bli?
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om hva skal du bli?