Hopp til hovedinnholdet

Vil studere psykologi, men er ikke så interessert i pasienter

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har lenge (3-4 år) vært veldig interessert i psykologi. Spesielt det å forske på psykologi, psykiske sykdommer og personlighets psykologi. Derfor har jeg lenge tenkt at jeg skal prøve å bli psykolog. Men så har jeg etterhvert insett at selv om jeg er interessert i psykologi tror jeg ikke jeg hadde vært en spesielt god psykolog. Jeg mener det er en del personlige evner som er viktige for å bli psykolog som jeg mangler. Den største er det at de fleste som blir psykolog virker som veldig emosjonelle, sosiale og forståelsesfulle mennesker, noe jeg overhodet ikke er. Og for å være helt ærlig så høres prossesen med å hjelpe en passient over lengre tid litt kjedelig ut. Jeg liker veldig godt tanken på å forske på psykologi, men vet ikke helt om dette er et sikkert yrke. Er det fremdeles mulig for meg å få en sikker jobb innenfor psykologi?

SVAR

Besvart 23.03.2019 18:39:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Hva er BUP?

På BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk) får du hjelp når du har det litt ekstra vanskelig, og du får være med på å bestemme hvordan du kan få hjelp som passer for deg.

 

Les mer
attach_file

Vil du bli psykolog?

Mange drømmer om å bli psykolog og jobbe med mennesker. Men for å komme inn må du jobbe hardt.

 

Les mer
attach_file

Slik finner du informasjon om utdanning

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

 

Les mer
account_circle