Hopp til hovedinnholdet

Jeg ser ingen muligheter lengre.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en fyr på 20, som ikke helt ser muligheter lenger. Jeg gikk to år på barn og ungdom, og var lærling ett år i barnehage. I stedet for å ta siste lærlingåret dro jeg på folkehøgskole. Yrket var ikke riktig, i tillegg til at arbeidslivet var litt for vanskelig. Deretter prøvde jeg å ta påbyggningsåret for å få studiekompetanse. Men jeg droppet utda det også ble for vanskelig. Jeg sliter mye psykisk, i tillegg til at jeg ikke tror jeg noen gang kan klare å bestå så mange fag som det er i generell studiekompetanse. Jeg fikk min første jobb (untatt lærlingjobb) mens jeg gikk påbygg, men mestret ikke å ha det ansvaret arbeid fører med seg, og sykemeldte meg før jeg fant ut at jeg bare burde si opp. Nå i dag gjør jeg ingenting, og er veldig redd for at det ikke vil være en vei for meg. Jeg klarer ikke tanken på å skulle måtte gjennom nav og ende opp med å jobbe i butikk eller assistent eller noe. Ser det mørkt ut fremover..? (liker medieprofuskjon og friluftsliv. Det er det)

SVAR

Besvart 29.03.2019 15:06:21
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Depresjon

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

 

Les mer
attach_file

Angst

Ordet "angst" brukes ofte om frykt som kjennes sterkere enn det man kan forvente i situasjonen. Ofte kjenner man ulike sterke, kroppslige reaksjoner. Det finnes god hjelp for alle typer angstlidelser.

 

Les mer
account_circle