Hopp til hovedinnholdet

Har veldig lyst til å ta et friår til

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg blir gal av å tenke på hva jeg skal gjøre til neste år!! Jeg har tatt to friår etter vgs, et hvor jeg gikk et år på folkehøgskole, og et hvor jeg jobbet et halvt år og bodde i Italia et semester og har tatt ex phil og ex fac, samt prøvd å lære italiensk. Jeg har søkt studier til høsten år, men jeg har veldig lyst til å ta et friår til for å bo et år i italia og lære italiensk helt flytende. familien min mener at jeg må komme i gang med utdanningen min nå som jeg snart fyller 21, men jeg får panikk av å bli bundet til en fast jobb om bare 3 år, og ikke kunne reise og lære nye språk! man er mye mindre fri etter å ha studert... Hva er de negative sidene ved å ta så mye som tre friår? Bør jeg ta et år hvor jeg lærer meg italiensk flytende (har også lyst til å lære meg spansk og arabisk flytende i fremtiden), eller er det på tide at jeg begynner å studere nå?

SVAR

Besvart 03.05.2019 15:25:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Ung.no – kvalitetssikret informasjon til ungdom

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

 

Les mer
attach_file

Frivillig arbeid i utlandet

Vil du jobbe med ville dyr i Afrika? Gårdsarbeid i Latin-Amerika, eller hjelpe til på et barnehjem i Romania? Få en opplevelse for livet, og gjør en innsats for andre med frivillig arbeid i utlandet.

 

Les mer
account_circle