Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta fagbrev etter SSP?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er ei jente på 20 år. Jeg har et ønske om å bli hjelpepleier og ha fagbrev innenfor det området, men jeg er usikker på hvordan jeg kan få det til. Jeg tok studiespesialisering på vgs og klarte å bestå i alle fagene mine. Men jeg har stryket i matte eksamen og nå kan jeg ikke gå på høgskolen. Jeg har prøvd å ta matte eksamen flere ganger, men det blir samme resultat. Akkurat nå jobber jeg på en bofelleskap og jeg lurte på om det er mulig få fagbrev gjennom jobben min? Eller er det sånt at man ikke kan få fagbrev hvis man har stryket i en eksamen? Jeg er veldig forvirra og er usikker på hvilket valg/alternativer jeg har for å bli hjelpepleier og få fagbrev siden jeg ikke går på skole.

SVAR

Besvart 11.10.2019 09:44:07
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er yrkeskompetanse?

Å ha yrkeskompetanse vil si at du er utdannet til å utøve et yrke. Hvis du velger et av de 8 yrkesfaglige utdanningsprogrammene, kan du ta en hel utdanning allerede mens du går på videregående.

 

Les mer
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Ti tips for å mestre matte

Sliter du med matteleksene? ENT3R jobber med å få elever til å velge realfag. Her kan du lese om deres tilbud og tips til å mestre matematikk.

 

Les mer
account_circle