Hopp til hovedinnholdet

Familien forventer at jeg skal bli ingeniør

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg tok VG3 automasjon på videregående og for tiden tar jeg forkurs til ingeniørutdanning men jeg trives ikke med dette; jeg har også en deltidsjobb som sjåfør i posten. Jeg trives veldig med denne jobben. Faren min er lastebil sjåfør og jeg har vært med ham siden jeg var veldig liten, så jeg kan si at jeg har vært interessert i transport for ganske lenge. Men hele familien min forventer at jeg blir ingeniør og jeg er ikke helt sikker på hva jeg vil bli. Jeg elsker å kjøre og har veldig mye lyst til å reise rundt verden, tenkte de kunne også være mulig hvis jeg blir yrkessjåfør. Er det mulig for meg å ta faget på videregående selv om jeg allerede har tatt 3 år på VGs og er 20 år?

SVAR

Besvart 26.11.2019 10:28:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

- Jeg sliter med foreldrene mine, hvordan kan jeg få de til å forstå?

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Hvordan skal du få dem til å forstå deg?

 

Les mer
attach_file

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

 

Les mer
account_circle