Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg ta en yrkesutdanning til?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Da jeg skulle starte på VGs synes jeg det var kjempe vanskelig å velge mellom to linjer, helse og service & samferdsel. Jeg endte med å gå Helse vg1, helseservice vg2 og apotekteknikk vg3. Nå går jeg påbygg vg4, for de med autorisasjon/fagbrev. Jeg har funnet ut av at jeg gjerne ville gått resepsjonistfaget, som dessverre utgår 2020-2021. Derfor vurderer jeg reiselivsmedarbeider, ved å gå service vg1, reiseliv vg2 og deretter prøve å skaffe en lærlingplass, evt søke jobb om det blir for vanskelig å finne lærlingplass. Jeg kunne sikkert gått høyskole/fagskole men pga penger og hvor jeg bor er det ikke så lett. Er det i det hele tatt mulig for meg å søke VGs uten ungdomsrett? Og er det veldig liten sjanse for å komme inn? Er veldig vanskelig å finne jobb innenfor yrket mitt, og kunne gjerne tenkt meg en utdanning til. Tusentakk for hjelp!

SVAR

Besvart 16.01.2020 15:46:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Slik skaffer du læreplass

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram? Skal du snart ut i læretid, men er litt usikker på hva det egentlig innebærer? For å kapre læreplass i drømmebedriften, er det lurt å starte jakten tidlig!

 

Les mer
attach_file

Reglene for fritak fra fag og vurdering

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

 

Les mer
account_circle