Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg utsette førstegangskvoten?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Etter vgs søkte jeg meg inn på feil studie, og rakk ikke søknadsfristen året etter. Nå har jeg "kastet bort" 2 år og har en liten kvartlivskrise over hvordan jeg skal komme meg videre. Planen er å søke barnehagelærer høsten 2020, men jeg angrer sårt på at jeg ikke gikk på folkehøgskole. Problemet er at om jeg tar folkehøgskole nå, så har jeg ikke lenger karakterene til å komme inn på bacheloren jeg ønsker, siden jeg fortsatt kan søke med førstegangskvota i 2020, men ikke 2021. I tillegg til dette skulle jeg også ønske jeg hadde valgt militæret, og føler meg rett og slett skikkelig dum over at jeg har tullet bort disse to årene. Alle vennene mine fra vgs har opplevd så mye bra siden 2018, og jeg har ingenting å skryte av. Det begynner å bli veldig sårt, og selv om jeg bare er 20 føler jeg at jeg har begynt å gå tom for muligheter. Så: er det mulig å gå på folkehøgskole eller førstegangstjeneste etter bachelor, og kan jeg utsette førstegangskvota på søking til høyere utdanning?

SVAR

Besvart 31.01.2020 14:12:24
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Et år på folkehøgskole?

Er du usikker på hva du ønsker å gjøre etter videregående? Lei av karakterer og skolestress? Vil du bruke et år på å gjøre nøyaktig det du har lyst til? Ta et år på folkehøgskole!

 

Les mer
attach_file

Førstegangsvitnemål og ordinær kvote - for opptak på videre studier

Skal du snart søke høgskoler eller universitet? Er du usikker på hvordan du ligger an og hvilken kvote du vurderes i når du søker?

 

Les mer
attach_file

Slik finner du informasjon om utdanning

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

 

Les mer
account_circle