Hopp til hovedinnholdet

Trenger hjelp til hva jeg skal velge på VGS

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei Jeg skal søke vidregående skole denne våren. Jeg er veldig usikker på hvilke retninger jeg vil gå. Jeg har tenkt to muligheter: 1. Gå yrkesfag (salg, service og reiseliv 4.årig) også få studie kompetanse og yrkesbrev. 2. Gå studiespesialisering med S matte, fysikk og tysk. Problemet her er at jeg ikke er veldig glad i skolen, og ihvertfall ikke i teori. Men ingen av vennene mine skal gå på salg service og reiseliv, og denne linja virker smartest for meg å ta fordi jeg kommer nok til å gjøre det bedre, men jeg vil være alene og kanskje droppe ut? Studiespess er greit i seg selv, men jeg suger i matte og fysikk. Jeg trenger dette for å bli pilot. Så jeg er så usikker på hva jeg skal gjøre og hva jeg burde. Jeg vet ikke om dette i det hele tatt er et spørsmål, men jeg vil bare lufte det. En annen ting, er det mulig å ta pilotutdanning i militæret også fly for sas eller norwegian etter det?

SVAR

Besvart 01.02.2020 14:09:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanning i Forsvaret

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
attach_file

Vil du bli pilot?

Det kreves hard jobbing for å nå flygerdrømmen, men hvordan blir du egentlig pilot? Her får du svaret.

 

Les mer
account_circle