Hopp til hovedinnholdet

Usikker på om jeg bør bytte valg av VGS

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg skal snart begynne på videregående (fristen for hvilken videregående man skal velge går ut om et par dager). Jeg hadde tidlig bestemt meg for hva jeg ville ta, men endret etter hvert mening og sendte inn søknad (kan byttes før fristen går ut). Nå har jeg begynt å få «kalde føtter» og lurer på om jeg kanskje passer bedre inn på en annen linje! Jeg er veldig usikker på om jeg kommer til å trives med de nye elevene og er redd for at den linja jeg har valgt vil bli for tøff for meg... Har snakket med venner og foreldre, og de sier jeg skal velge det magefølelsen sier, men jeg synes det er vanskelig å vite hva jeg skal velge når jeg nå er så usikker. Jeg har tenkt å utdanne meg som lærer, så jeg kan gå hvilken som helst linje (så lenge jeg får studiekompetanse), så derfor synes jeg dette valget er så vanskelig. Hva skal jeg gjøre?! Hilsen jente, snart 16 år.

SVAR

Besvart 02.03.2020 13:12:30
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Vil du bli lærer?

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende som gjelder fra skoleåret 2020/21.

 

Les mer
attach_file

Kan jeg bytte utdanningsprogram på videregående?

Har du valgt feil linje på videregående? Fortvil ikke. Det kan være mulig å bytte, selv om skoleåret har begynt.

 

Les mer
account_circle