Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg forsøke å bli kirurg eller ikke?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har alltid vært ambisiøs om hva jeg hadde lyst til å jobbe med når jeg ble eldre. Nå er jeg i mitt 2. semester i mitt 1. år på Vidergående skole der jeg går helse og oppvekstfag, selv om jeg skal fullføre linjen og utdanne meg som en helsesekretær så er det ikke det jeg har lyst til å jobbe med for resten av livet. Lenge har jeg hatt lyst til å bli en kirurg fordi medisin og spesielt kirurgi er noe jeg virkelig brenner for, realiteten har begynt og slått meg og jeg begynner å lure på om det er så smart å sikte så høyt? Snittet mitt 1.semesteret lå på ca 4,5 og det er på et yrkesfaglig "nivå", på ungdomsskolen gikk jeg ut med 3,8 i snitt. Så bør jeg velge noe annet eller kan jeg klare det og bli en kirurg?

SVAR

Besvart 03.03.2020 19:11:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Studieteknikk - hvordan jobbe med leksene?

Dårlig med motivasjon for leksene? Tentamen rett rundt hjørnet? Hvordan skal du egentlig få all informasjon og pensum inn i hodet?

 

Les mer
attach_file

Hvordan få bedre karakterer?

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

 

Les mer
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til videregående opplæring

Ingen kan tvinge deg til å gå på videregående, men i Norge har du rett til skoleplass eller et annet opplæringstilbud. Dette kaller vi ungdomsrett.

 

Les mer
attach_file

Hva er generell studiekompetanse?

Har du planer om å studere ved høgskole eller universitet? Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning.

 

Les mer
account_circle