Hopp til hovedinnholdet

Er økonomistudiet vanskelig?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg går andre år på yrkesfag og har planer om å gå Vg3 Påbygg til generell studiekompetanse neste skoleår. Er fremdeles veldig usikker på hva jeg vil bli. Har tenkt en del på kreative yrker, men velger å beholde det som en hobby og backup-plan for nå. Jeg vurderer nå noe innen økonomi og administrasjon. Har alltid vert interessert i matematikk og økonomi, og i tillegg elsker jeg å planlegge ting eller lage systemer. Er derimot veldig redd for at det skal bli for vanskelig. Min største frykt er å ikke forstå noen ting av det som står i bøkene.. Er også litt bekymret for hvor vanskelig det vil bli å få en jobb etter utdanningen. Hvordan er arbeidsmarkedet for denne utdanningen? Bør jeg ha en deltidsjobb eller lignende ved siden av skolen for å få bedre sjanser? Hvordan er det å gå på høyskole/universitet i forhold til vgs? Må jeg være veldig smart fra før, eller er det nok å legge ned en del arbeid og innsats?

SVAR

Besvart 19.03.2020 15:49:15
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Jeg vet jo ikke hva jeg vil bli!

Noen ganger virker det som om alle rundt deg vet hva de vil bli når de blir voksne. Ungdomsjournalist Hege skriver at de fleste bruker lang tid på å bestemme seg for hva de vil gjøre.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle