Hopp til hovedinnholdet

Har talefeil, og vet ikke hvilket yrke jeg skal velge

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

He! Jeg er akkurat ferdig i Forsvaret og må snart velge studieretning. Jeg er relativt smart og oppegående men har en talefeil, skarre -r, klarer ikke -s, og sliter med noen andre lydkombinasjoner og lengre ord. Dette har ofte blitt påpekt negativt av andre, nyligst av medsoldater. Jeg utviklet sosial angst på barneskolen og har holdt det hemmelig. Har egentlig veldig lyst til å jobbe med folk og kunne bidra positivt til samfunnet. F.eks; sykepleier eller sosionom, innen Forsvaret, brannvesenet, kriminalomsorg, eller i psykiatrien. Men jeg vet rett og slett ikke om det er et lurt yrke for meg. Jeg unngår å snakke offentlig og holde presentasjoner, da jeg kun blir oppheng i talefeilen min og deres eventuelle reaksjon. Redd jeg vil føle meg uønsket, bli utstøtt på grunn av talefeilen. Føles som ingen jobber og utdanninger egentlig passer for meg eller har bruk for meg. Vil jo også trives med det jeg gjør, men redd jeg ikke vil kunne klare å gjøre en god nok jobb.. Hva bør jeg gjøre?

SVAR

Besvart 27.03.2020 11:40:26
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Utdanning i Forsvaret

Vil du få lønn mens du studerer, og ta en utdanning du ikke kan få mange andre steder? Da kan Forsvaret være en mulighet for deg.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle