Hopp til hovedinnholdet

Usikker på hvilken linje jeg skal velge

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei jeg begynner i 10. klasse etter sommeren og jeg lurer mye på hvilken linje jeg burde søke på videregående. Jeg føler at det har så mye å si om hva jeg skal bli resten av livet, på hvilken linje jeg velger nå i 10. klasse. Jeg har alltid tenkt på å bli noe innen helse (veterinær, tannlege, sykepleier). Men jeg er en person som ikke er glad i å pugge, bare drive med teoretiske fag osv.. Så jeg kan si jeg er en jente som liker å drive praktisk (hater teoretisk). Som jeg har skjønt så må man gå studie for å bli noe av det jeg vil bli. Men det er en linje som ikke passer for meg i det hele tatt. Så jeg er så usikker på hva jeg skal gå. Jeg trenger noen råd, og er det en annen «vei» jeg kan gå enn å gå studie på videregående? Gjerne kom med tips til andre ting jeg også kan bli, som er innen helse.

SVAR

Besvart 04.07.2020 11:03:48
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
account_circle