Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få bedre karakterer?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg går på VG1 i år. Jeg har tenkt litt på at jeg har lyst til å studere medisin i det siste, men jeg er redd for at jeg ikke får gode nok karakterer til det. På ungdomsskolen fikk jeg litt over 4,7 i snitt, og i termin 1 i år fikk jeg så dårlig som 4,3. Jeg vet at jeg kan jobbe mye mer med lekser og øving til prøver enn jeg har gjort før og jeg er motivert til det. Førstegangskvota for medisin i Bergen var 59 i 2018. Jeg får 3.5 realfagspoeng (Kjemi 1 og 2, fysikk 1 og R1 og R2). Da måtte jeg hatt et snitt på 5,55 for å kunne komme inn på medisinstudiet i Bergen i 2018. Jeg lurte på hva jeg burde gjøre for å få bedre karakterer sånn at jeg kan komme inn på studiet rett fra videregående. Takk.

SVAR

Besvart 27.01.2019 20:32:28
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Hva vil det si å være privatist?

Mangler du fag fra videregående skole, eller vil du forbedre karakterene kan du ta fag som privatist. Men hvordan gjør man det? Og har du krav på undervisning?

 

Les mer
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
account_circle