Hopp til hovedinnholdet

Oppsigelse av lærling

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er en 18 år gammel tømrerlærling i et firma hvor det er 3 ansatte og 3 lærlinger. Nå må 1 lærling ut siden det ikke fungerer med så mange. Lærlingen som er 00-er har gått 2 år på skole og fullører snart sitt andre år som lærling og skal opp til fagprøve til sommeren, så han blir. Jeg selv er 01-er. Til sommeren har jeg et år igjen av lærlingtiden, jeg har de 2 første årene vært utplassert 3 dager i uken, Samtidig som jeg har jobbet i feriene. Jeg fikk lærlingplass før han yngste og begynte læretiden 2 måneder før han, siden han brakk armen. Jeg har med andre ord vært med i bedriften i 1 år mer enn han. 02-er lærlingen har vært med 1 år på utplassering og fikk læreplass etter meg og skal gå 3 år som lærling. Så spør jeg dere. Det er vel ingen som helst grunnlag til at han sier meg opp fremfor han i dette tilfelle?? Jeg vil også legge til at jeg var beste elev av samtlige 40 stk i fjor, og at jeg er flinkere til å jobbe enn han, noe som er naturlig siden jeg er eldst.

SVAR

Besvart 29.04.2020 14:13:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Elev- og lærlingombudene - spørsmål og svar om dine rettigheter

Ombudene skal passe på at du som er elev eller lærling i videregående får de rettighetene du har krav på. Vi har samlet noen eksempler på problemer du kan oppleve på skolen - og som ombudene kan hjelpe med.

 

Les mer
attach_file

Lærlingers rettigheter og plikter

Er du ferdig med Vg2 og skal bli lærling i bedrift? Da er det mange ting å huske på. Pass på at du gjør det som kreves av deg, og at du får de rettighetene du har krav på!

 

Les mer
account_circle