Hopp til hovedinnholdet

Hvilke studier krever realfag fra vgs?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg er i 2. klasse vgs på realfagslinjen, der fagene mine er R1 matte, fysikk 1, rettslære 1 og Historie og Filosofi 1. Jeg har slitt veldig mye med fysikk og tenker på å droppe ut av faget (jeg har mulighet til det pga at jeg tok Teknologi og Forskningslære 1 på vg1) Dvs at jeg sannsynligvis går over til samfunnsfag, språk og økonomi linjen, men jeg lurer på hvilke muligheter som blir "lukket" for meg ved at jeg ikke har realfagskompetanse. Altså hvilke utdanninger og karrieremuligheter som jeg ikke kan ta. Og om jeg skulle fortsette med fysikk 1, men fortsatt bytte til samfunnsfag, språk og økonomi, vil fysikk faget egentlig ha noe å si for utdannelser om jeg ikke har realfagskompetanse? Om jeg skulle fortsette realfagslinjen med ToF 2 og R2 matte, og fortsette med fysikk 1 nå, vil da utdannelser som krever fysikk 1 og ikke fysikk 2 være krevende for en som sliter med fysikk? Ble litt mange spørsmål her, men i bunn og grunn lurer jeg på hvilke muligheter som lukkes. Takk

SVAR

Besvart 17.01.2020 15:38:45
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Opptakskrav til høyere utdanning

Lurer du på om du trenger noen spesielle fag eller karakterer fra videregående for å komme inn på drømmestudiet? Eller bare lurer du på hva som er lurt å velge?

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle