Hopp til hovedinnholdet

Hva må jeg ha i snitt for å bli lege?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg er en jente på 15 år og går i 9 klasse. Jeg har begynt å tenke tanken på å bli lege eller kirug, men i det halvåret som har vært fikk jeg 4.3 i snitt på ungdomsskolen. Jeg drømmer egt om å bli kirug, men noen av vennene mine sier at jeg aldri kommer til å komme til å bli det eller å komme inn på medisinstudiet. Jeg vil ta studiespess og realfag på videregående, men jeg er ikke så veldig glad i realfag...så den enste grunnen til at jeg tar det er at jeg kan bli lege (og mye annet) jeg har ikke så veldig bra lekserutiner eller øving til prøver nå...jeg pleier å begynne å øve noen dager før prøva..(ikke lurt) men jeg drømmer så å bli lege. Hva må du ha Som snitt når du kommer ut av VGs? Og hva er opptakskravene og snittet du må ha for å komme inn på medisinstudiet? Er det lettere å studere i utlandet? Burde jeg gjøre det istedet? Hva burde jeg gjøre fremover for å klare å oppfylle drømmen?

SVAR

Besvart 04.03.2020 09:46:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Drømmer du om å bli lege?

Her får du oversikt over hvilke opptakskrav som gjelder og hvordan utdanningen er bygget opp.

 

Les mer
attach_file

Hvordan få bedre karakterer?

Det er ikke alltid lett å oppnå gode karakter, men hvordan kan du gjøre det bedre enn sist? Få tipsene her.

 

Les mer
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Les mer om yrker og utdanning som kan passe deg

Har du funnet drømmeyrket, men lurer på hvilken utdanning du trenger? På utdanning.no finner du alt du trenger av informasjon om utdanninger og yrker.

 

Les mer
account_circle