Hopp til hovedinnholdet

Hvordan regner jeg snittkarakteren i norsk?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg skal søke meg inn på sykepleiestudium tre forskjellige steder og jeg må dokumentere at jeg har 3 eller bedre i norsk og matematikk. Dvs, NO3MA3. Jeg leste et spørsmål tidligere med "dekker jeg kravene for NO3MA3?", med svaret "For å finne gjennomsnittskarakteren i et fag, må alle karakter i et fag inkluderes i utregning. Det vil si at norsk sidemål også teller." Men, jeg sliter fortsatt med å finne ut av hvordan jeg skal regne det ut og hvordan jeg skal dokumentere det inn. Jeg finner svært lite av det på nett og vet ikke riktig hvordan jeg skal gå fram her. Er det slik at alle karakterer skal adderes/legges/plusses sammen og deretter deles på antall fag eller foregår det annerledes? Og skal det inn i et WORD dokument, EXCEL, eller må skolen man gikk på sende inn dokumentasjonen?

SVAR

Besvart 11.04.2020 13:22:27
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvor gode karakterer må du ha for å komme inn?

Er du usikker på hvor mange poeng du må ha for å søke videregående skole eller høyere utdanning? Denne artikkelen viser hvordan du kan regne det ut selv.

 

Les mer
attach_file

Hva teller for karakteren?

Det er ikke tilfeldig hvordan karakterene settes. Her er en oversikt over hva lærerne vektlegger når de setter dine karakterer.

 

Les mer
attach_file

Slik finner du informasjon om utdanning

Det er viktig å bruke tid når du skal finne informasjon om det du lurer på knyttet til utdanningen du tar eller skal ta.

 

Les mer
account_circle