Hopp til hovedinnholdet

Sliter med å velge skole

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! G16 her Skal begynne på VGS til høsten, og sliter med å velge skole. Linjen skal være studiespesialisering retning realfag, men 2 skoler i "nærheten" tilbyr dette. Skole "A"er en er en halvtime unna (velger jeg denne bor jeg hjemme) og skole "B" èn time unna (bor på hybel på denne). Jeg er en elev som har evne til å tilegne meg kunnskap veldig raskt og er kjempe nysgjerrig i de fleste fag. Skole A har desidert færrest elever og har mye mindre klasser. Det er også mindre sosiale aktiviteter her. Skole B har mange flere elever og mye større klasser. Det sosiale her er også mer utbredt. Føler jeg kan oppnå gode karrakterer uten mye tilsyn fra lærere, men har også mange spørsmål som jeg vil få besvart. Her i 10. stiller jeg ofte FAGLIGE spørsmål i språktimene, samfunnsfagtimene og naturfag som lærerne ikke har kunnskap til å besvare. Mitt spørsmål: Hvilken skole skal jeg velge? Jeg går bare på VGS en gang, så skal jeg jeg prioritere det sosiale eller stimulere min nysgjerrighet?

SVAR

Besvart 15.02.2018 10:52:13
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Kan foreldrene dine nekte deg å flytte for å gå på skole?

Hva gjør du hvis du ønsker å gå på en linje de bare har på en videregående som ligger for langt unna? Kan foreldrene dine da nekte deg å flytte dersom de ikke vil at du skal det?

 

Les mer
account_circle