Hopp til hovedinnholdet

Vil bli lektor i realfag, men er usikker

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Vurderer å bli lærer eller lektor i realfag. Helst lektor. Tenkte å gå helse - bua -påbygg, men fant nettopp ut at man må ha spesiell kompetanse i realfag for å bli lektor i realfag. Har helst ikke lyst å gå studiespesialisering. Er det noen måte man kan bli lektor i realfag på uten å gå studie? Kan man feks gå lærerutdanningen også ta videre påbygg til lektor? Er det stor forskjell på lektor og lærer annet enn trinnene de jobber på? Hvilke andre fag kan man bli lektor i? Er også ganske redd for å begynne på videregående. Er ganske sjenert og ikke så sosial av meg, så er redd for om jeg får nye venner.. Venninnen min som allerede går på VGs sier at jeg vil skli fra vennene mine jeg har nå når jeg begynner på VGs, pga man velger ulike linjer, går ulike klasser osv. Jeg er skikkelig redd for at det skal skje! Er det vanlig at det skjer? Til slutt: hvor hardt er studiespesialisering? Er det mye verre enn 10 klasse? Mtp innleveringer, prøver, lekser osv?

SVAR

Besvart 13.02.2020 11:59:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Vil du bli lærer?

Det vil alltid være behov for engasjerte og gode lærere. Lærere kan jobbe i både barneskolen, ungdomsskolen, videregående skole, voksenopplæringen, samt andre steder i samfunnet der det undervises eller drives opplæring.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Yrkesfaglig eller studieforberedende på VGS?

Videregående skole er inngangsporten til både yrkeslivet og videre studier. Er du forvirra over alle valgmulighetene på videregående?

 

Les mer
account_circle