Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli tatovør..

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg fullfører design og håndverk vg1 nå til sommeren, og vurderer å ta et friår når jeg har fullført vg1. Jeg vil da søke jobb og bygge portfolie for å søke læreplass hos tatovørstudio for å utdanne meg til å bli tatovør, og lurer på mulighetene mine for studiekompetanse etter dette. Jeg vil helst ta påbygg i stedet for å gå tre år på studiespes, ettersom jeg har hørt at studie er veldig stressende og jeg har mye problemer med å håndtere stress på en god måte. Vil det være en mulighet å søke påbygg rett etter vg1 mens jeg jobber deltid og bygger portfolie, eller bør jeg ta friår, jobbe og bygge portfolie, og ta påbygg mens/etter jeg er i bedriftsopplæring? Er dette noe som er komplisert å gi seg ut på i forhold til studiekompetansen? Jeg bor også i Agder, og ønsker å søke læreplass i Oslo og bo med min mor som bor et stykke utenfor Oslo. Jeg har mange gode venner hjemme og har lyst til å bli her i friåret, og det hadde vært fint å ta påbygg her også. Tusen takk på forhånd!

SVAR

Besvart 17.03.2020 15:59:40
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hva er påbygging til generell studiekompetanse?

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

 

Les mer
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
account_circle