Hopp til hovedinnholdet

Vet ikke hva jeg skal velge på VGS

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg har lenge tenkt på hva jeg vil ta på vgs, og nå som jeg går i tiende klasse merker jeg at jeg bør ta valget mitt snart. For meg er det et tøft valg, og synes at jeg ikke får den hjelpen jeg trenger fra skolen (har snakket med lærere, og lest meg opp på det). Jeg håper dere kan hjelpe meg! Jeg vurderer studiespesialisering på det sterkeste, i tillegg til musikklinja og kunst, design og arkitektur (dersom jeg tar studiespesialisering vil jeg gjerne ta en av disse som programfag!). Det som er problemet er at jeg er usikker på hva jeg ønsker å fordype meg i. Jeg er veldig glad i matte og natrufag generelt, men jeg begynner gradvis å engasjere meg i historie, i tillegg til at SSØ gir meg muligheten til å ta psykologi som programfag. Det er viktig for meg at jeg velger noe jeg interesserer meg for, for at det skal være gøy å komme på skolen/mindre stressende. Jeg ønsker å jobbe med mennesker, gjerne barn og unge (lærer, psykologi..?) Noen tips?

SVAR

Besvart 07.09.2020 16:16:11
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
attach_file

Hvordan får jeg generell studiekompetanse?

Generell studiekompetanse er din inngangsbillett til høyere utdanning. Hvordan oppnå generell studiekompetanse? Og finnes det alternative måter å søke høgskole eller universitet på?

 

Les mer
account_circle