SVAR
Besvart 02.12.2020 09:21:50
Hei
Takk for at du skriver til ung og skriver akkurat det du gjør. Det er så trist at du og mange andre med deg mister så mye av ungdomstiden. Du skriver akkurat det som så mange kjenner på idag, det å ikke ha den friheten man tidligere hadde.
Det er slitsomt å være 16 år og i en ny fase i livet med videregående skole. Det å ikke kunne få være nær, men deles opp i grupper som mange ganger ikke er selvvalgt og i tillegg ha hjemmeskole i perioder er ekstremt utfordrende for mange. Det at du da begynner å kjenne på en ensomhetsfølelse er ikke rart, det er helt naturlig. Man blir frustrert og kanskje også irritert når man ser at det er ikke så lett å bli kvitt dette viruset.
I de siste dagene så har heldigvis smittesituasjonen i Norge sett bedre ut. Men, det er mange land som har satt igang de tiltakene du beskriver. Vi må nok bare stole på helsemyndighetene og regjeringen og at de vurderer situasjonen til det beste for oss alle, selv om noen synes at tiltakene vi har er for slakke mens andre synes at de er for strenge.
I mellomtiden så får vi alle prøve å ha en så fin hverdag som man klarer med de begrensningene man har. Anbefal gjerne til læreren din at dere kan bruke litt tid av uken til å snakke om hvordan dere elever har det inni dere. Da vil det sikkert komme fram at det er mange med deg som kjenner på denne ensomhetsfølelsen og fortvilelsen over å bli frarøvet litt av ungdomstiden. Det er alltids godt å høre at andre også savner de tingene du savner.
Ved å snakke sammen så kan dere kanskje finne tiltak i klassen som kan føre dere litt "nærmere" sammen. Det er en fin aktivitet å lage klassens "speed-date" der dere kan stå to og to mot hverandre på rekke og bruke to minutter hver med spørsmål som dere har laget på forhånd. Dette byttes så på etter to minutter og da blir det en ny "date". Her har både gutter og jenter mulighet til å snakke/spørre mot samme kjønn og motsatt kjønn, samt at det er veldig artig. Det å få en god latter gjør ekstra godt nå i den situasjonen vi er i.
Ønsker deg alt godt og legger ved artikler du kan lese og om hjelpeinstanser som kan du kan ringe og snakke hvis hverdagen kjennes tung ut.
Med vennlig hilsen
Helsesykepleier, ung.no.
Jeg synes også du bør lese:
attach_file
Det kan slite på oss mentalt når en annerledes situasjon varer lenge, slik som med koronasituasjonen. Har du psykiske vansker fra før, kan det blir vanskeligere å håndtere. Da bør du prate med noen.
Les mer
attach_file
Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.
Les mer
attach_file
Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.
Les mer
attach_file
Våren og sommeren 2020 ble litt annerledes på grunn av koronaviruset. Hvordan har det vært for deg?
Les mer
attach_file
Del med oss hvordan du følger rådene om sosialisering nå som det er korona/corona.
Les mer