Hopp til hovedinnholdet

Fritak fra vurdering i sidemål

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Skolen lar meg ikke få fritak i nynorsk, selv når jeg har konsentrasjonsvansker og har et annet morsmål som jeg øver på for morsmåls eksamen fordi jeg skal ta alle 3 nivåer(går på skole for morsmålet mitt) Timene på skolen er ikke bra på grunn av koronatidene, jeg må lære meg selv etter skole tiden for å ikke være etter og det skaper masse stress for meg. Skolen hjelper meg ikke selv om jeg har sagt dette til dem flere ganger.i følge opplæringsloven paragraf 3-19, bokstav a ppgis det at man kan få fritak for vurdering med karakter når man har problemer med å lære bokmål og sidemål når man bl.a. har en dysfunksjon, sykdom eller skade som er dokumentert av en sakkyndig. Jeg ga den en legeerklæring fra legen at jeg har konsentrasjonsvansker Og i Bokstav d i paragraf 3-19 sier også noe om at man kan bli fritatt fra vurdering i skriftlig sidemål når man har gått i utenlandsk skole i Norge som er godkjent for å ikke gi vurdering med karakter i sidemål. Som jeg går på. Kan dere hjelpe meg?

SVAR

Besvart 26.01.2021 11:18:43
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Reglene for fritak fra fag og vurdering

Lurer du på om du kan slippe sidemål, eller har du plager som gjør det vanskelig å delta i gymtimene? Her finner du reglene for fritak på videregående.

 

Les mer
attach_file

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Finn ut hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg, utveksling, læreplass og ungdomsrett.

 

Les mer
account_circle