Hopp til hovedinnholdet

Jeg er usikker på hvilken linje jeg skal velge..

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, Til nå har jeg hvert sikker på at jeg skal velge enten studiespesialisering med realfag eller IB-linjen på den skolen (SVGS) jeg skal begynne på. Men jeg fant ut at det er en linje som heter "4S" (Salg og reiseliv med fagbrev og studiekompetanse). Det er ikke så mye informasjon om denne linjen, men etter å ha lest litt, passer den veldig til mye og møter alle mine interesser. Det jeg er redd for at jeg skal ta ett dumt valg og så ikke kunne studere det jeg vil studere hvis jeg skifter meningen min og vil plutselig bli psykolog f.eks. Jeg forstår ikke hvordan de kombinerer salg og service med studiespesialisering? Med 4S, betyr det at jeg kan ta realfag I mens? Eller er det 2 år med yrkesfag, så 1 år med påbygg og 1 år til med ut i bedrifter/lærling etc. Jeg vil ta teoretisk matte, men det virker ikke som ett valg for VG2 og VG3? Hvis jeg tar påbygg, kan jeg studere psykologi, lege, ingeniør? Eller er det tryggeste å ta studiespess med realfag? Takk for svar!

SVAR

Besvart 03.02.2021 17:20:04
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Du har rett til rådgiving på skolen

Som elev har du rett til hjelp for å finne deg til rette på skolen, og til å ta gode beslutninger og fremtidige yrkes- og utdanningsvalg.

 

Les mer
attach_file

Hvordan velger du riktig utdanning?

Når man skal velge utdanning har man ofte mange tanker. Her er rådene om hva du bør tenke på FØR du velger utdanning.

 

Les mer
attach_file

Utdanningsprogram på videregående skole

Skal du søke på videregående skole til våren, og lurer på hva du skal velge? Her får du en oppdatert oversikt over de ulike programmene du kan velge mellom på både yrkesfag og studieforberedende.

 

Les mer
account_circle