Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig med hjemmeundervisning?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg har startet tredje året på vgs, der jeg går en krevende studielinje (IB). Jeg sliter med psykisk helse, og følgene av det (går til psyk.). I fjor hadde jeg er periode der jeg ble sykemeldt, da jeg var for utmattet til å klare hverdagen. Jeg går foreløpig studieløpet slikt det normal er oppbygd, men kjenner at helsen blir dårligere for hver uke, og at det er urealistisk at jeg skal kunne klare å fortsette med dette. Allikevel er jeg veldig bestemt på å fullføre på normalisert tid, og med så gode karakterer som mulig, derfor er det ikke aktuelt å dele opp løpet. Jeg lurer derimot på om hjemmeundervisning, enten alene eller med "online tutor" er lovlig tilrettelegging av en skolehverdag (med legeærklering og gyldig dokumentasjon for å bekrefte behovet)? Da med et par dager i uken på skolen, men der det meste gjøres hjemmefra.

Besvart 14.09.2018 15:00
 

Svar
Hei!
Ut fra det du skriver, må noe gjøres. Det kan ikke fortsette i samme banen som nå.Det er flere muligheter. Du kan ta vg3 over to år. Da kan du dele fagene på to år og belastningen på skoleåret blir halvert. Det kan være positivt for din psykiske helse. Noen elever med kroniske sykdommer, kan få lov til å  ha en hjemmedag hvor de gjør skolearbeid hjemme. Dette må være dokumentert fra lege eller en annen instans.
 
For å få vurdering i fag, må man være på skolen i vurderingssituasjoner. Det betyr at du ikke kan møte opp bare på prøver, men må også være tilstede i klasserommet. Det kan være vanskelig å oppnå høy måloppnåelse i fag hvis du er lite på skolen. Dette avhenger av hvilke fag det er.
 
Du må samarbeide med skolen om å finne en løsning. Snakk med din kontaktlærer  eller rådgiver på skolen så fort som mulig.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når skolen er et ork

Gutt sover (colourbox.com)

Du sliter med å komme deg opp når vekkerklokken ringer. Karakterene synker. Du syns skolen er et ork og blir kvalm ved tanken på å komme deg dit. Fins det noe du kan gjøre for å øke skolemotivasjonen?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Videregående skole
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om videregående skole