Hopp til hovedinnholdet

Hvordan komme inn på Ivy League-skoler?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 16 år som drømmer om å komme inn på en av ivy leauge skolene, spesielt Harvard, princton, brown eller Jale. Jeg vet man må begynne å søke andre året, men jeg har tenkt til å dra på utveksling andre året, er det fortsatt mulig å komme inn på de universitetene selv om jeg drar på utveksling? Og hvordan skal jeg begynne å søke når jeg er på utveksling? Jeg ønsker så inderlig å komme inn på en av de skolene, men jeg begynner å tvile på sjansene mine.. Jeg vet ikke hvor smart man må være men jeg kom hvertfall ut med 5.1 i snitt på ungdomsskolen, men jeg har valgt p-matte, burde jeg kanskje velge t? Jeg driver også med fotball på fritiden hvis det er et pluss. Hva må jeg gjøre for å komme inn?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Spennende skoler du har valgt deg.

 

ANSA har ikke noe kjennskap til at det er vanskelig å komme inn på universiteter i USA hvis man har tatt utveksling i vg2. Hvis du drar til USA kan dette hjelpe deg med søknaden, da du blir bedre i engelsk og du kan ta SAT-kurs på skolen.  For å komme inn på studier ved universitetene må du møte disse opptakskravene: Generell studiekompetanse, Anbefalingsbrev, Motivasjonsbrev,  TOEFL eller ILETS,  SAT eller ACT (bachelor) og Økonomisk garanti.

I tillegg er det viktig å vite at skolene du nevner er vanskelig å komme inn på, så det gjelder å skille seg ut. Spill fotball, gjør det bra på skolen, vær aktiv i lokalsamfunnet ditt osv.

 

Her kan du lese erfaringer fra tidligere studenter ved aktuelle universiteter:

Rhode Island, Brown University (2013)

Victor Nesheim har blogget om det å studere på Yale University

 

Søke deg til Ivy League? Finn ut om du har det som skal til


Lykke til!

ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet