Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg studere til å bli jordmor i Danmark?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går på sykepleien, og lurer på å ta jordmorstudiet i Danmark etterpå. Jeg ser at snittet er høyt og at en må ha kjemi for å komme inn. Gjelder dette også om en har bachelor i sykepleie fra Norge, eller er opptakskravene annerledes da?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Jente 20

Fint at du har lyst til å studere i utlandet :)

I Norge tar man jordmorutdanning etter at man er ferdig med sykepleierstudiet. I Danmark derimot, kan man begynne rett etter videregående skole.

Du kan studere til jordmor, kalt jordermoder i Danmark, i København, Aalborg og Esbjerg. Studiet er en professionsbacheloruddannelse og varer i 3 1/2 år, og du kan lese mer om det her. Og se denne linken. 

For opptak kreves generell studiekompetanse og kjemi 1.

Du kan søke i kvote 1 hvor bare karaktersnittet fra førstegangsvitnemålet ditt teller. Laveste karakter for å komme inn i 2013 lå på mellom 5,2 og 5,85.

Du kan også søke i kvote 2 hvor blant annet arbeidserfaring, utdannelse og motivasjonsbrev teller i søknaden din. For eksempel ved skolen i København kom halvparten av studentene inn via kvote 2. 

Du må sjekke skolenes hjemmesider for å se hvilke kriterier de har for å søke i kvote 2, dette varierer fra skole til skole. 

Se også ANSA sine sier om Danmark for hvordan du søker. 

Håper dette var til hjelp og lykke til!

ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet