Hopp til hovedinnholdet

Hva kreves for å søke til Oxford eller Cambridge?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg avsluttet videregående og går nå et årsstudium på folkehøgskole som jeg avslutter i mai dette året. Jeg planlegger å ta opp noen fag før jeg søker på universitet. Mitt høyeste ønske er Oxford University. Personlig er jeg usikker på om det er slik at det kun er avgangskarakterene som teller, altså førstegangsvitnemålet, eller er ordinær kvote med minst 5.0 i snitt nok til å bli vurdert av Oxbridge? Vet vedkommende dette eller noen annen måte jeg selv kan finne ut dette på? Mvh, Felix H.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei Felix

Flott at du har ambisjoner og vil studere i utlandet!

Snittkarakteren avhenger av hvilket studium du har lyst til å ta. Men du bør uansett ha et svært høyt snitt, gode anbefalingsbrev og også et godt motivasjonsbrev. Du må være en superflink elev og du må være svært motivert for å jobbe hardt med studiene.

Du kan lese mer om opptakskrav og søknadsprosess på universitetenes hjemmesider. Jeg legger ved en link som kort tar for seg søkeprosessen til Oxford og Cambridge. NB: du kan bare søke til en av disse skolene.

"Getting accepted to study at Oxford or Cambridge is no easy task. Even if you are extremely intelligent, getting in will still be difficult as you are competing against the best in the world. Being well prepared will help you to get into these two prestigious universities."

Tips: på den britiske søkemotoren UCAS kan du finne frem til karaktersnitt og fagkrav ved de ulike utdanningene. Det kan være greit å forholde seg til IB-snitt (international baccalaureate), og oversette dette til karakterer fra norsk videregående skole via nettsidene til Samordna opptak.

Les også på ANSA sine sider om UK. 

 

Lykke til med søknadsprosess og studier!

ANSA i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Studier i utlandet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om studier i utlandet