Hopp til hovedinnholdet

Vil ta vg2 i utlandet, men faren min ønsker ikke det, kan jeg reise etter at jeg er 18?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei, jeg lurer på hva slags muligheter jeg har for å reise til USA utenom vg2 når jeg er en elev på studiespesialiserende vg1? Faren min ønsket ikke å skrive under på reisedokumentene på reisen i vg2, så hvis jeg skal dra må jeg vel kanskje vente til jeg er myndig, hvis ikke det finnes andre alternativ? Har ikke veldig lyst til å vente til college eller universitet siden jeg har lyst til å starte å utvikle den muntlige engelsken min tidlig ved å prate med amerikanere og leve i USA. Jeg tror dette kommer til å bli enda vanskeligere senere i livet, og ønsker å dra så tidlig som mulig. og hvis jeg eventuelt drar etter at jeg har fylt 18, hva skjer med førstegangstjenesten min? hvor lenge har jeg lov til å utsette den før jeg er pålagt å ta den?

SVAR

Besvart 10.04.2015 15:25:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Barneloven

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

 

Les mer
attach_file

Ønsker du å ta Vg2 som utvekslingselev?

Her får du tips til planleggingen og oversikt over hvordan du kan få støtte fra Lånekassen.

 

Les mer
attach_file

10 steg til utdanning i utlandet

Drømmer du om å studere i utlandet? ANSA har hjulpet norske studenter med å realisere denne drømmen i 60 år – her gir de deg sine ti beste tips!

 

Les mer
account_circle